Vroeger bedacht men dat IQ een belangrijke voorspeller was van succes. Dit bleek niet genoeg te zijn, omdat de menselijke factor miste: de EQ. Bedrijven selecteren en positioneren mensen nog altijd op een combinatie van deze twee. Toch is dit allerminst waterdicht. Veel projecten mislukken, strategieën worden niet goed opgepakt en bedrijven worden links en rechts ingehaald.

Tegelijkertijd is een trend gaande van steeds snellere en meer disruptieve veranderingen. Ketens en markten staan onder druk en duurzaamheid-vraagstukken eisen van ons dat we op een andere wijze handelen.

Mensen maken altijd het verschil. We gaan er vanuit dat als ze slim en sociaal genoeg zijn in hun functies, ze wel mee zullen komen.

En daar gaat het mis. Dat lukt lang niet altijd en dat is een groot risico. Uit onderzoek van PWC (Workforce of the Future) blijkt dat 40% van professionals het risico loopt dat zij in 2030 niet meer kunnen meekomen. Dat zij niet meer de vaardigheden en mentale kracht hebben om het verschil te maken voor en met bedrijven. 40%!

AQ = Adaptability Quotiënt

Verandervermogen en wendbaarheid zijn dus de dominante factor voor succes in de komende jaren. Voor bedrijven is het daarom ontzettend waardevol om het verandervermogen tastbaar en inzichtelijk te maken: nieuwe quotiënt naast IQ en EQ. Het goede nieuws is dat het nu mogelijk is om adaptief vermogen inzichtelijk maken, met de Adaptability Quotiënt (AQ).  Dit geeft aan hoe goed je in staat bent om je koers aan te passen als reactie op onverwachte gebeurtenissen. AQ is te meten voor professionals en organisaties. Adapt Innovatie is officieel partner van AQai, de organisatie achter deze baanbrekende nieuwe quotiënt.

De Adapt AQme scan

Door middel van een uitgebreid assessment brengen wij het AQ van professionals op 17 dimensies in kaart met de Adapt AQme scan. Naast AQ van professionals geven wij ook zicht op het verandervermogen van afdelingen en organisaties. Zo heb je als organisatie niet alleen inzicht in AQ, maar kun je het ook gebruiken om concreet en doelgericht te handelen. Het geeft organisaties de kans om te sturen op de posities waar AQ te laag is, door het helpen, begeleiden en trainen van mensen, of door het anders inrichten van de teams. Zo verzeker je het succes van jouw traject en loop je voorop in de markt.

Inzicht en consult

De scan bestaat uit een vragenlijst van ca. 30 minuten. Iedere deelnemer krijgt een individuele consult van door een van onze gecertificeerde Adaptability Consultants. Wanneer AQme wordt ingezet bij 5 deelnemers of meer, krijg je ook een consult op team-/organisatieniveau. In deze sessie bespreken we de AQ-score, welke aspecten succes bevorderen of tegenhouden en praktische tips & tricks om het AQ te verbeteren.

“Organisaties met voldoende AQ lopen voorop, andere gaan een extreem lastige tijd tegemoet”

Mensen maken het verschil in organisaties, van de manager in de boardroom, tot aan de medewerkers op de productievloer. Voldoende AQ is een absolute must voor succes dit decennium. Wij zijn het aan hen verplicht om er samen met onze partners alles aan te doen om ervoor te zorgen dat zij mee blijven kunnen.

Wil jij meer informatie of wil jij nu ook jouw AQ inzichtelijk krijgen? Vul hieronder het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op

  Interesse in:

  Bekijk de video over Adaptability van onze partner AQai

  Hoe sterk is jouw AQ?

  Kom nu te weten hoe hoog jouw AQ is!

  Durf jij de test te doen?

  Kom achter jouw aanpassingsvermogen door onze test te doen!