Modern Projectmanagement

Binnen de IT-afdeling Digital van VolkerWessels Telecom wilde het team Data & Integratie graag meer zelforganiserend worden. Ze werkten al een paar maanden met Agile Scrum en MS Azure DevOps, maar er was ruimte voor verbetering. Zo bleek het lastig om sommige User Stories (US) op de Sprintplanning binnen een sprint op te leveren. Onze Modern Projectmanager schoot te hulp in de rol van Scrum Master (SM) en Agile Coach.

Onze methode

Na een tijdje observeren kwam onze Modern Projectmanager met een verbeterplan voor het Scrumproces en presenteerde deze aan de Product Owner (PO), tevens manager van het team. In samenspraak werd besloten om de verschillende Scrumsessie strakker te organiseren. Daarnaast ging de SM met het team aan de slag om een Definition of Ready (DoR) te definiëren, beter te refinen en de Retrospective gestructureerd aanpakken. Ondertussen fungeerde de SM als sparringspartner voor de PO om zo de rol en output van de PO scherper te krijgen.

Verbeterd proces

Door het team meer eigenaar te maken van het Scrumproces verliepen de sessies, zoals Daily's en Retrospectives, meer gestructureerd en binnen de tijd.

Definition of Ready

We maakten afspraken over de kwaliteit van US om te bepalen welke items klaar zijn om op te nemen op de sprintplanning.

Zelforganiserend

Meer focus op zelforganisatie en verantwoordelijkheid bij het team leggen. Dit zorgde voor meer proactiviteit.

Meer projecten