Consultancy

Wecreate voert al jarenlang vele maatwerktrajecten uit op het gebied van cultuur, eigen regie en leiderschap voor mensen in uitvoerende beroepsgroepen. Zij zochten naar een manier waarop zij meer konden halen uit de kennis en ervaring van hun trajecten. Adapt Innovatie is gevraagd om een nieuwe afdeling op te zetten met standaard opleidingsmodules en de focus op een gestroomlijnde operatie, waarin minimaal 800 mensen per jaar begeleiding krijgen.

Onze methode

We begonnen met het uitwerken van de drie doelgroepen, waarvoor we leermodules hebben uitgewerkt. Hiervoor werd input vanuit de andere afdelingen meegenomen én is met diverse bedrijven afgestemd om daar pilots uit te voeren. In de volgende stap wordt een netwerk gebouwd met diverse branches en O&O fondsen om de programma’s breed in de markt te zetten. Dit heeft in het eerste jaar al geleid tot 800+ deelnemers. In het 2e jaar is de focus gezet op bestendiging van het team (intern borgen) en verder focus op een strategie van operational excellence waarin de operatie soepel loopt (ook goed voor klanttevredenheid) en de overhead kosten 50% lager zijn dan in jaar 1.

Nieuwe business

We hebben een nieuw verdienmodel geïntroduceerd dat direct winstgevend opereert.

Strategisch ritme

De nieuwe afdeling neemt direct het voortouw bij het aannemen van strategisch ritme, om snel volwassen te worden.

Opleiden

We hebben processen uitgewerkt en fit-for-purpose professionals aangekomen die de kwaliteit van de processen naar een volgend niveau helpen.

Meer projecten