17 vooruitstrevende AI tools

De afgelopen weken was iedereen helemaal in de ban van ChatGPT. Volgens vele is dit slechts de start. En dat is natuurlijk ook zo. AI gaat allerlei markten volledig transformeren. Er zijn echter al zo veel goede AI tools die jouw productiviteit enorm kunnen verhogen of je uren (speel)plezier kunnen geven. Daarom laat ik je vandaag kennis maken met 17 vooruitlopende AI tools (tip: alle kopjes bevatten links naar de betreffende AI tool):

 

1. Murf – Voices for every need

Met Murf studio kun je door jouw script in te typen of gewoon jouw eigen stemopname te uploaden deze binnen enkele tellen omzetten in een AI-stem van studiokwaliteit. Met Murf kun je ook de timing van je stem afstemmen op de video of presentatie. De tool bevat ook Nederlandse stemmen.

 

2. Stock AI – Free AI powered Stock foto’s

Enorme collectie van gratis AI gegenereerde stock foto’s in hoge kwaliteit

 

3. Stable Diffusion – Create beautiful art

We kennen allemaal Dall.E-2. Het genereren van afbeeldingen op basis van jouw tekstuele input. Deze tool doet hetzelfde maar is volledig gratis.

 

4. Texti – AI that lives in your browser

ChatGPT maar dan als extensie in je browser. Een AI tool altijd tot je beschikking als je aan het surfen bent op het web.

 

5. AssemblyAI – AI models for audio

Het tegenovergestelde van Murf. Deze tool zet audio om in tekst.

 

6. Jasper AI – AI Copywriter

De eerste echte speler op het gebied van AI copywriting. Zeer gebruiksvriendelijk en deze tool is ertoe in staat om jouw manier van schrijven te leren en deze later toe te passen in teksten. Wat Jasper AI ook interessant maakt, is de unieke content die het creëert. Zo heeft het programma een ingebouwde plagiaatcheck, waardoor de tool nooit content produceert wat al bestaat. Toch hebben alle teksten ook in deze tool menselijke eindredactie nodig. AI-programma’s kunnen simpelweg nog geen lange, foutloze en leesbare teksten produceren.

 

7. Copy AI – Create copy in seconds

Je eigen AI gestuurde copywriter welke deels vergelijkbaar is met Jasper. Je voorziet het programma met antwoorden op enkele vragen. Vervolgens gaat het programma voor jou aan de slag om AI gegenereerde content te genereren. Op dit moment zijn deze AI Copywriting tools ideaal om je een handje op weg te helpen in de juiste richting. Eerder ideale sparringpartners, dan vervangers van copywriters. Toch zijn zowel deze als Jasper wel tools die al een goede indruk maken.

 

8. Ideas AI

GPT-3 gebaseerde tool die product en business ideeën genereert op basis van vraag. Alle ideeën worden voor 100% gegenereerd door OpenAI’s GPT-3. Zonder enige menselijke tussenkomst. De database is in het begin gestart met circa 100 startup-ideeën. Vanaf daar begon GPT-3 meer te genereren. De gegenereerde ideeën worden vervolgens leuk/niet leuk gevonden door mensen op dit platform. Deze gegevens worden teruggekoppeld naar GPT-3. Dat betekent dat de ideeën die GPT-3 genereert met de tijd steeds beter zouden moeten worden.

 

9. Interior AI

Deze tool heeft mijn productiviteit dan wel niet verhoogt maar ik ben wel enorm van onder de indruk. Maak een foto van je (beoogde) woonkamer of je werkplek en laat Interior AI een redesign maken op basis van jouw tekstuele input.

 

10. SheetAI

Een tool die wel voor die verhoogde productiviteit kan zorgen. Via deze tool kun je meer uit je Google Sheets halen. Onder andere geautomatiseerde analyses, AI gegenereerde visuals en waarde voorspellingen.

 

11. Mem

Mem claimt ’s werelds eerste AI-aangedreven werkruimte te kunnen creëren welke speciaal voor jou is gepersonaliseerd. Hiermee vergroot je jouw creativiteit, automatiseer je jouw alledaagse taken en blijf je automatisch georganiseerd.

 

12. Texta

Genereert artikelen op basis van jouw input. Deze input hoeft slechts een onderwerp te zijn.

 

13. Smartwriter

Smartwriter gebruikt AI om jouw prospects beter te begrijpen en schrijft op basis van die uitkomsten gepersonaliseerde emails. AI analyseert o.a. de website van jouw prospects om casestudy’s, blogs, nieuws en LinkedIn-profielen van belangrijke spelers binnen de organisatie te vinden en gebruikt deze input.

14. Presentations

Creëert schitterende presentaties op basis van jouw input in een handomdraai. Een alternatief is Beautiful.ai.

 

15. Pencil

Pencil is een nieuwe en, volgens hen een, betere manier om creatieve advertenties te maken. Met Pencil krijg je de ultieme combinatie van creatieve mensen en generatieve AI. Het is snel, gemakkelijk, kostenbesparend en levert resultaten op.

 

16. Imglarger

Vergroot, verbeter en bewerk foto’s zonder kwaliteitsverlies. Een alles-in-één AI tool voor fotobewerking die gebruikt maakt van slimme verbeteringstechnologie.

 

17. Nuclia

De AI-zoekmachine die de juiste antwoorden uit jouw gegevens haalt. Nuclia maakt gebruik van AI om een zoekmachine te creëren voor jouw site, app of browser extensie.

 

Bovenstaande voorbeelden maken ook duidelijk dat je je ogen simpelweg niet meer kunt sluiten voor de impact die AI applicaties gaan hebben op organisaties en medewerkers. Ai raakt in de toekomst steeds meer aspecten in het bedrijfsleven en ons dagelijks leven. De inzet van AI is soms eenvoudig. Met alleen de techniek en slimme mogelijkheden ben je er echter niet, het is minstens zo belangrijk om na te denken over de bijbehorende gevolgen. De ethische kant is mijn optiek namelijk misschien nog wel complexer dan de technologie zelf. Verken dus zeker de strategische mogelijkheden van de inzet van AI maar denk ook na over de risico’s van deze inzet.

Wil je nu meer weten over AI? Vraag dan info aan over onze training AI & Marketing.

Meer blogs

Benieuwd naar welke stappen je kan zetten als organisatie? Neem nu contact met ons op!