AQ-assessments: hét instrument voor toekomstgerichte HR-professionals

Als HR-professional weet je dat het werk steeds verandert en dat het belangrijk is om je aan te passen aan deze veranderingen. Aanpassingsvermogen, of AQ, is het vermogen om snel en effectief te reageren op nieuwe situaties, uitdagingen en kansen. Dit omvat flexibiliteit, creativiteit en de bereidheid om te leren en te groeien. In de huidige VUCA-wereld (volatile, uncertain, complex, and ambiguous) is aanpassingsvermogen cruciaal voor het succes van individuen en organisaties.

Door te investeren in het aanpassingsvermogen van iedereen binnen het bedrijf, kun je ervoor zorgen dat je organisatie voorbereid is op de toekomst en snel en effectief kan reageren op nieuwe uitdagingen en kansen om zo ook de concurrentie voor te zijn.

Als HR-professional kun je AQ-assessments gebruiken om het aanpassingsvermogen (AQ) van individuen en teams te meten en te ontwikkelen. Het AQ meten gebeurd via ons platform. Het trainen en de doorontwikkeling daarna, op basis van de uitkomsten, kan op verschillende manieren gebeuren, afhankelijk van de behoeften en doelen van je organisatie. Hieronder geven we een aantal concrete voorbeelden:

  1. In het wervings- en selectieproces: Door AQ assessments af te nemen bij mogelijke kandidaten, kun je zien of ze het aanpassingsvermogen hebben om zich snel aan te passen aan de veranderende eisen van de functie en het bedrijf. Dit kan helpen om de best gekwalificeerde kandidaten te identificeren en te selecteren.
  2. Voor medewerker ontwikkeling: AQ-assessments kunnen worden gebruikt om het aanpassingsvermogen van bestaande medewerkers te meten en te ontwikkelen. Dit kan door middel van trainingen of individuele coaching.
  3. Voor teamontwikkeling: AQ-assessments  worden gebruikt om het aanpassingsvermogen van hele teams te meten en te ontwikkelen. Dit kan bijvoorbeeld erg belangrijk zijn bij het opstarten van een nieuw project of bij een reorganisatie.
  4.  Voor het evalueren van bedrijfsprocessen: om zo te beoordelen hoe goed de bedrijfsprocessen in samenwerking met de medewerkers zijn aangepast aan veranderende omstandigheden. Dit kan helpen om te bepalen waar verbeterpunten liggen en hoe je de efficiëntie en het aanpassingsvermogen van het hele bedrijf kunt verbeteren.

Met een team van medewerkers dat wendbaar, flexibel en aanpasbaar is, kun je ervoor zorgen dat jouw organisatie concurrerend blijft in een snel veranderende wereld.

Ben jij ook geïnteresseerd in het gebruik van AQ-assessments als HR-professional? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Meer blogs

Benieuwd naar welke stappen je kan zetten als organisatie? Neem nu contact met ons op!